Norsk Revyfestival

Norsk Revyfestival og NM i Revy arrangeres på Høylandet i oddetallsår, neste gang er 5. - 8. juli 2023. Her deltar revygrupper fra hele landet, og om de ikke skal på scenen så er de hjertelig til stede for å treffe likesinnede fra andre kanter av landet.

Under et juleselskap på Mørkved i 1985 fikk de to bygdetullingene Lornts Mørkved og Andreas Mørkved Romstad en idé som skulle få dramatiske konsekvenser. Ikke bare for den lille bygda Høylandet, men for hele det norske revymiljøet.

- Det er en helt tullete idé, ja, ren og skjær galskap, men hvorfor ikke starte en revyfestival i bygda?

Etter mye møysommelig og tidkrevende arbeid, fikk den første landsdekkende revyfestivalen se dagens lys en sommerdag i 1987. Her gjøglet til sammen 20 revygrupper under den varme hålloinnsola, for senere å campere på en nærliggende åker med gitaren under armen til den lyse morgen. Og slik har det fortsatt, år etter år, i over 30 år!

Selv om omfanget av deltakende revygrupper og antall publikum har økt dramatisk i løpet av disse årene, er det mest vesentlige ved Norsk Revyfestival fortsatt inntakt; nemlig varmen, samholdet og gleden over å skape latter og inspirasjon.

I dag konkurrerer hele hundre revynummer, fra Finnmark i nord til Agder i sør, om gjeve NM-titler. I løpet av festivalen arrangeres fem semifinaler og to finaler, og er et av de største kulturarrangementene i regionen. Festivalen har utvidet programmet og blitt mer en helhetlig humorfestival. I tillegg til NM i revy er det også et fullspekket sideprogram.

Ca. 500 deltar på dugnad. De fleste er fra Høylandet, som har ca. 1200 innbyggere, men vi får også god hjelp fra nærliggende kommuner. De legger ned totalt 11.000 dugnadstimer for at deltakerne og flere tusen publikummere skal få en best mulig festivalopplevelse.
I dag fremstår festivalen som en av landets ledende humorarrangementer sommerstid. Konkurransen om publikummet har kanskje blitt hardere siden oppstarten, men dugnadsfolket er fortsatt like blide, publikum ler og revygruppene blir bare flinkere og flinkere.

Norsk Revy har et nært samarbeid med de regionale revyfestivalene, der de fleste blir arrangert i partallsår. På hver regionale revyfestival direktekvalifiseres 1-2 revynummer til NM i revy året etter.

Kontaktinformasjon

98893626 / 74321050

festival@revy.no

www.norskrevyfestival.no

www.facebook.com/Norskrevyfestival

Kjerstin Tyldum

Besøksadresse
Gartlandsveien 12

Postadresse

7877 Høylandet

Andre opplysninger

Org.nummer
971388676

Stiftet dato
07.02.1986

Ant. medlemmer
0

Kategori
Festival

Område
Trøndelag

Sist oppdatert
02.10.2023

Rediger med kode

Nyttige lenker

Sosiale media

2023 © Norsk Revy